Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

No results found.

Uniqlo LIFEWEAR. SIMPLE MADE BETTER


Het onvertelde verhaal van AIRism

ademend airism koel lifewear ss17 uniqlo


AIRism is een ademende stof die koel en comfortabel aanvoelt omdat het zweet van je huid afvoert. Het is een unieke technologie die samenwerkt met je lichaam. Een moderne innovatie voor meer comfort die geïnspireerd is op de Japanse levensstijl.

 

Zomers in Japan zijn vaak heet en vochtig. Het is dan lastig om verkoeling te vinden. In de loop van de geschiedenis zijn er tal van pogingen gedaan om daaraan iets te doen, maar geen enkele daarvan was zo efficient als de oplossing van ons eigen lichaam. We zweten. En als dat zweet verdampt, neemt het meteen de warmte met zich mee.

Jammer genoeg verhinderen onze kleren dit natuurlijke proces. Het houdt ons zweet vast en de hitte blijft op ons lichaam plakken. UNIQLO bekeek dit eenvoudige maar ingenieuze mechanisme als inspiratie om tot een eigen oplossing te komen.

Een laag stof als HEATTECH kan ons opwarmen. Kunnen we dan geen kledingstuk ontwerpen dat het omgekeerde doet: ons afkoelen? Om een oplossing hiervoor te vinden, ging UNIQLO een samenwerking aan met Japanse bedrijven Asahi Kasei en Toray Industries.

P_collage1

We zweten om af te koelen. De warmte verdwijnt uit ons lichaam met het zweet. Zij draagt een AIRism mouwloos topje €9.90. Hij draagt een AIRism V-hals €9.90.

 

Asahi Kasei is de exclusieve fabrikant van Cupro, een microvezel dat uitermate soepel is en vervaardigd uit katoenpluksels. Cupro voelt zijdezacht aan. En heeft bovendien de zeldzame eigenschap om vocht snel te absorberen en weer los te laten, zodat hitte wordt verspreid en de huid weer snel kan ademen.

Bij Toray Industries ging UNIQLO te rade voor een micropolyestervezel. Een vezel zo klein dat het enkel gemeten kan worden in micrometers (een micrometer of micron is een duizendste deel van een millimeter). Deze superfijne vezels voelen niet alleen zacht aan, ze voeren ook vocht af zodat de huid koel en droog aanvoelt. Deze samenwerking resulteerde in een type van comfortabel, ademend ondergoed dat UNIQLO AIRism heet.

P_collage2

Zij draagt een AIRism mouwloos topje €9.90, een mouwloos geribd truitje met UV bescherming €19.90, een wijde minirok met hoge taille en riem €29.90.

Hij draagt een AIRism naadloosT-shirt met V-hals €14.90, een Dry Stretch jasje €59.90, een Easy Care hemd €29.90, een Dry Stretch lange broek €39.90.

Nieuw in de collectie is AIRism zonder naden. Optimaal comfort zonder dat je dit ziet zitten.

De stof voelt heerlijk aan en zorgt voor comfort overdag en ’s nachts  – je voelt je zorgeloos, fris en koel. En net zoals het leven evolueert ook AIRism. Met aanpassingen voor op kantoor, tijdens je vrije tijd en voor binnen- en buitenshuis is er keuze genoeg.

AIRism wordt daarom aangeboden in vele variaties. Verschillende mouwlengtes, halslijnen en kleuren. Alles is ontworpen voor verschillende behoeften en levensstijlen. Zo is er altijd een AIRism die past bij jou.

P_shirts

Van links naar rechts: AIRism T-shirt met V-hals voor mannen €9.90, AIRism T-shirt met U-hals voor vrouwen €9.90, AIRism tanktop van gaatjesstof met V-hals voor mannen €9.90, AIRism naadloos en mouwloos topje voor vrouwen €9.90, AIRism topje met dunne bandjes voor vrouwen €9.90.

AIRism houdt je koel en fris. Dat is UNIQLO LifeWear.


WINKELS

Uniqlo Antwerpen Meir

Antwerpen Meir

Dames, heren en kinderen
Open: Maandag tot Zaterdag: 10u -19u
Elke eerste zondag van de maand: 11u - 18u

Tel: +32 3 231 80 15

Uniqlo Wijnegem Shopping Center

Wijnegem Shopping Center

Dames, heren en kinderen
Open: Maandag tot Zaterdag: 10u - 20u
Vrijdag: 10u - 21u

Tel: +32 3 355 09 60

Uniqlo Brussel Muntplein

Brussel Muntplein

Dames, heren en kinderen
Open: Maandag tot Zaterdag: 10u -19u
Elke eerste zondag van de maand: 12u - 18u

Tel: +32 2 788 16 95


Follow us