Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

No results found.

Uniqlo LIFEWEAR. SIMPLE MADE BETTER


Goedemorgen, Adam Scott

adam scott australië blocktech fw16 golf heattech lifewear lifewear boek sport uld uniqlo ambassadeur wol


“Golf is anders dan andere sporten. Je speelt samen met een partner, maar uiteindelijk moet je de uitdagingen van het terrein alleen het hoofd bieden. Na al die jaren op de golfbaan realiseer ik me dat het niet alleen draait om de eindscore”, aldus de 36-jarige supergetalenteerde professionele golfer. “Het gaat om de weg die je aflegt.”

Deze uitspraak komt van een man die 29 profzeges heeft behaald,  de enige Australiër die het prestigieuze ‘green jacket’ in zijn kast mocht hangen. En als 2016 eindigt zoals het begon, zou dit wel eens het meest succesvolle jaar in Adam Scotts carrière kunnen worden.

Uiteraard was het niet altijd allemaal golf wat de klok slaat. Als kind was Adam geïnteresseerd in alles. “Ik had het geluk dat mijn ouders aan sport deden”, zegt hij met de bescheidenheid die hem typeert (zijn moeder was een getalenteerde golfspeelster, zijn vader was profgolfer). “Ze hebben me sterk aangemoedigd om actief aan sport te doen. Mijn vrienden en ik beoefenden dan ook allerlei sporten: we speelden cricket in de schuur, voetbal op straat … Noem maar op.” En tennis? Ja, daar is hij ook goed in. En niet te vergeten, surfen. Hij groeide op vlakbij een van de mooiste surfplekken op onze planeet.

 

 

Adam groeide op in een van de allerbeste surfgebieden ter wereld. Daar moest hij uiteraard gebruik van maken. Als kind was Adam een sportieve duizendpoot, een kei in alles wat hij deed. Het duurde dan ook even voor zijn golftalent er echt uitsprong.

“Toen ik dertien was, versloeg ik mijn vader”, vertelt hij. “Ik wist niet hoe hij zou reageren.” Adam genoot niet van die overwinning. Geen gebalde vuist. Geen opschepperij of spot. Hij relativeerde het. Hij had hard gewerkt en getraind, en die inspanningen hadden vruchten afgeworpen. Meer niet. Die bescheiden houding loopt als een rode draad door zijn leven.

 

img1
img2
img3

Wellicht de meest gefocuste, nuchter-bescheidenste, verstandigste, gelukkigste en knapste man en papa die je ooit bent tegengekomen. En, o ja, hij kan ook nog een aardig potje golfen.

Adam straalt een aanstekelijke zelfverzekerdheid uit die helemaal haaks staat op de grootspraak waar zo veel beroemde atleten in vervallen. Hij wil koste wat het kost genieten van het leven, de positieve én negatieve momenten koesteren. Zelfs de nogal afmattende levensstijl die gepaard gaat met topsport ligt helemaal in het verlengde van zijn zin voor avontuur. “Ik reis enorm graag”, zegt hij glimlachend. “En ik heb het geluk dat ik voor mijn baan de wereld kan zien. Dat is fantastisch.”

Adam is inmiddels getrouwd. En hoewel zijn vrouw even dol is op dat zwervende bestaan, vinden ze het allebei belangrijk om een thuisgevoel te creëren, waar ze ook zijn. In Australië wonen ze op een steenworp afstand van Adams ouders. En dat was een goede beslissing. Adam is anderhalf jaar geleden immers vader geworden van de kleine Bo, nu een peutertje van 18 maanden. “Ons gezin krijgt nu uiteraard voorrang. Oma en opa willen hun kleindochter zo veel mogelijk zien, en het is best moeilijk om een goed evenwicht te vinden tussen mijn beroeps- en privéleven. Mijn vrouw en ik zullen dus misschien enkele opofferingen moeten doen op professioneel vlak. Maar dat doe je met heel veel plezier voor je familie.”
   
Adam Scott is niet alleen een van ‘s werelds beste golfspelers, sinds 2013 is hij ook internationale merkambassadeur van UNIQLO.

Daar valt niet over te redetwisten. Adam is een bijzonder nuchtere man, die stevig met beide voeten op de grond staat. Zijn blik is open en eerlijk, maar ook nieuwsgierig en onderzoekend. Hij heeft in zijn leven en carrière een punt bereikt waar velen zich op slechts één ding zouden concentreren.

 

“Na al die jaren op de golfbaan realiseer ik me dat het niet alleen draait om de eindscore. Het gaat niet zozeer om het resultaat maar om de weg die je aflegt.”

img4
 

Adam is echter buitengewoon nieuwsgierig naar het leven en de wereld rondom zich. Het lijkt alsof hij een grote ontdekkingsreis maakt, en alles probeert te ontcijferen en doorgronden. En misschien is dat wel zo. Uiteindelijk staat hij momenteel op de tweede plaats in de wereldranglijst*: hij laat dus al 7,4 miljard mensen achter zich en moet nog één iemand inhalen. Voorlopig. “Golf is anders dan andere sporten”, zegt Adam kalm en weloverwogen. Zijn toon is rustig en beheerst, nooit haastig. ““Je neemt het niet op tegen iemand. Je speelt samen met een partner, maar uiteindelijk moet je de uitdagingen van het terrein alleen het hoofd bieden.” 

 

Een andere golfer had het misschien verwoord als ‘je neemt het op tegen jezelf’, maar die denkwijze volgt Adam niet. Golf is uiteraard een sport die mentaal zeer uitputtend is. En natuurlijk stelt hij zijn techniek steeds verder bij, overweegt hij zijn tactiek bij elke slag en verfijnt hij voortdurend zijn aanpak. Maar hij is geen speler die in een strijd verwikkeld is met zichzelf.

Adam Scott maakt een ontdekkingsreis. En je kunt ervan op aan dat hij er volop van geniet.

*Ranking op 12 juni 2016.

img6
img7
 
 

WINKELS

Uniqlo Antwerpen Meir

Antwerpen Meir

Dames, heren en kinderen
Open: Maandag tot Zaterdag: 10u -19u
Elke eerste zondag van de maand: 11u - 18u

Tel: +32 3 231 80 15

Uniqlo Wijnegem Shopping Center

Wijnegem Shopping Center

Dames, heren en kinderen
Open: Maandag tot Zaterdag: 10u - 20u
Vrijdag: 10u - 21u

Tel: +32 3 355 09 60

Uniqlo Brussel Muntplein

Brussel Muntplein

Dames, heren en kinderen
Open: Maandag tot Zaterdag: 10u -19u
Elke eerste zondag van de maand: 12u - 18u

Tel: +32 2 788 16 95


Follow us